Kısa Özgeçmiş

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. Yüksek lisans öğrenimini 1993 yılında, doktora öğrenimini ise 1999 yılında tamamladı. Çalışmaları; meyve yetiştiriciliği, stres fizyolojisi, sürdürülebilir tarım sistemleri ve sürdürülebilir meyve yetiştiriciliği konularında yoğunlaştı. Valencia Politecnic Üniversitesi ve IVIA Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias tarafından düzenlenen "Master en Citricultura" master programına (1994-1995) ve CIHEAM ve Roma Üniversitesi’nce düzenlenen "Organik Tarımda Uzaktan Eğitim" konulu çalışma grubuna (2003) katıldı. VIII. Beş Yıllık Kalkınma Planı Gıda Sanayii ve Rekabet Edebilirlik Meyve Sebze İşleme Özel İhtisas Komisyonu'nda görev aldı. World Bank-IAASTD (Int. Assessment of Agricultural Science and Technology for Development) CWANA Region Group çalışmalarına katıldı. FAO-MECINET “Akdeniz Ülkeleri Turunçgiller Networkü” ulusal komite üyeliği ve FAO-GNCGR “Dünya Turunçgiller Gen Kaynakları Networkü” ulusal komite üyeliği yaptı. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği'nde yönetim kurulu üyeliğinde bulundu, Bahçe Bitkileri Derneği yönetim kurulu üyeliği ve Ulusal Turunçgil Konseyi Araştırma ve Danışma Kurulu üyeliği görevleri devam etmektedir.

LinkedInInstagramYouTubeSpotifyYouTubeEmail

Bazı Önemli Projeler

New Techniques to Control Desertification and Salinization Effects in the Mediterranean Basin AVICENNE initiative of the commission of the EU Programından destekli. Contract No:93 AVI 008.

Desarollo Productivo de Especies Tolerantes a la Sequia Para Zonas Aridas y Semi-Aridas: Higuera, Granado y Alcapara FONDEF Programından destekli.

KKTC’de Organik Tarım ve Bağlı Sektörlerin Gelişmesi ve Tüketicilerde Farkındalığın Artırılması Projesi. KKTC Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Control of Salinization and Combating Desertification Effects in the Mediterranean Region International Cooperation with Developing Countries, SALT CONTROL. Phase II. Avrupa Topluluğu INCO-DC.

Organic Olive Oil Production. 2015-1-TR01-KA202-022526. Teacher Training Workshop. ECOLIVE - Erasmus+ Strategic Partnerships Project. Chiaramonte Gulfi - ITALY. 5-10th September 2017.

İzmir’in tarımsal bölgelerinde kırsal kalkınmanın arttırılması, mevcut ürün/sistemlerin iyileştirilmesi, alternatif ürün/sistemlerin bölgeye kazandırılması, tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması Projesi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi

Ege Bölgesi İncir Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi TÜBİTAK-TOAG-830 nolu proje

Batı Anadolu Bölgesi’nde Armutlarda Ateş Yanıklığı (Erwinia amylovora (Burril) Winslow et al) Hastalığına Dayanıklı Çeşitlerin Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar TÜBİTAK-TOGTAG- 1247 nolu proje.

Üstün Nitelikli İncir Fidanı Yetiştiriciliği Projesi DPT Destekli Proje.

Yellop Meyvesi Olgunlaşan Bazı İncir Çeşitlerinde Farklı Kimyasal Uygulamaların ve Budama Sistemlerinin Verim ve Kalite Komponentleri Üzerindeki Etkileri TÜBİTAK-TARP-2574-2 

Satsuma Mandarini Yetiştiriciliğinde Tuzlanma ve Çoraklaşmanın Kontrolü Ege Üniversitesi, EBİLTEM destekli proje (2000 bil 004 nolu proje)

Rehidrasyon Yoluyla Yüksek Nemli Kuru İncir Eldesi, Farklı Saklama Koşulları ve Ambalaj Materyallerinin Kuru İncirde Kalite Değişimine Etkileri Üzerine Araştırmalar. 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı. TARP2574/8.

Aspat (Strobilos) ve Territoriumunda Arkeolojik Park ve Antik Tarım Alanlarında Agro-Turizm Planlaması TÜBİTAK 107K234 no lu proje

İyi tarım Uygulamalarının Sarılop Çeşidi İncir Meyvelerinin Fenolik Madde ve Antioksidan İçeriklerine Etkisi Ege Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi

Hasat Öncesi Bazı Uygulamaların Satsuma Mandarininde Ağaçta Depolanabilirliğine Etkisi ve Soğukta Depolama ile Karşılaştırılması Bilimsel Araştırma Projesi BAP 2010 ZRF 003

Menemen Koşullarında Yüksek Tünel Altında Yetiştirilen Bazı Çilek Çeşitlerinin Organik ve Konvansiyel Üretimde Performanslarının ve Antioksidant İçeriklerinin Belirlenmesi Bilimsel Araştırma Projesi

Turunçgil Yetiştiriciliğinde Kullanılan Elektrostatik Pülverizatörün Etkinliği Üzerine Bir Araştırma Ege Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi. Proje No: 2016 ZRF-027

Bazı Zeytin Çeşitlerinin Kuraklık Stresine Toleranslarının Belirlenmesi TAGEM/BBAD/16/A08/P06/02 No’lu Proje. (Proje Danışmanı)

Karaburun Yarımadası’nda Yer Alan Organik Zeytinliklerin Sürdürülebilirliği Üzerine Bir Araştırma TAGEM/Bbad/B/19/A1/P5/10 No’lu Proje. (Proje Danışmanı)

Bilimsel Toplantılar

10th Int. Symposium On Apricot Culture (İzmir)

Ulusal Bahçe Bitkileri Kongreleri (İzmir, Adana, Ankara, Şanlı Urfa)

Int. Symposium On Fig (İzmir, Caseres - İspanya, Villamoura - Portekiz, Meknes - Fas)

8th International Workshop On Fire Blight (Kusadasi)

25th Int. Horticultural Congress (Belgium, Holland, Luxemburg)

Int. Symp. On Techniques To Control Salination For Horticultural Productivity (Antalya)

26th Int. Horticultural Congress (Toronto - Canada)

Int. Symp. On Sustainable Use Of Plant Biodiversity To Promote New Opportunities For Horticultural Production Development (Antalya)

World Bank-IAASTD (Int. Assessment Of Agricultural Science And Technology For Development) CWANA Region Group Meeting (Rabat - Morocco)

Zeytin Çalıştayı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (İzmir)

Organik Tarımda Yeni Ufuklar Bölgesel Toplantısı Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü - FAO, İstanbul Büyükşehir Belediyesi - İBB Ve Tarım Ve Köyişleri Bakanlığı 19-20 Mart 2007 (İstanbul)

Allelopati Çalıştayı: Türkiyede Allelopatinin Kullanımı: Dün, Bugün, Yarın) (Yalova)

Karaburun, Küçükbahçe 5. Mandalina Festivali. 14 Kasım 2008.

AGRO EXPO 2009, "İyi Tarım Uygulamaları Paneli"

2nd Olivebioteq Symposium. (Sicily - İtaly)

Ia Simposio Mediterráneo De Agroecología y Agricultura Ecológica & 2ª Conferencia Internacional Biocitrics... Sociedad Española De Agricultura Ecológica... 2-5 De Octubre 2013 (Valencia - Espana)

Ege Üniv. Çevre Topluluğu, 2. Çevre Farkındalığı Sempozyumu

Ege Üniv. Ziraat Fak. Öğrenci Temsilciliğince Düzenlenen "İyi Tarım Uygulamaları Paneli"

FIBL, ETO ve Uludağ İhracatçıları Birlikleri Katkılarıyla Düzenlenen, "Bölgesel Paydaş Platformu; Organik Yaş Ve Dondurulmuş Meyvelerin Geleceği" Konulu Arama Toplantısı ve Çalıştayı. 5-6 Mayıs 2014, Bursa.

FIBL ve ETO Katkılarıyla Düzenlenen "Türkiye Organik Sektörü ve ETO’nun Geleceğini Planlamak, Yeni Ufuklar Arayışı" Temalı Arama Konferansı. 11-13 Temmuz 2014, Foça-İzmir

İzmir Zeytin Sempozyumu. 2-3 Eylül 2015.

Bodrum Mandalinası Çalıştayı. Bodrum Ticaret Odası, 20 Ocak 2017, Bodrum.

8. İzmir Organik Tarım Fuarı. Organik Beslenme ve Sağlık, Mesleklerin Organik Sektörüne Bakışları Semineri. 26-29 Nisan 2017

Neden Organik Tarım? Neden İyi Tarım Uygulamaları Çalıştayı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve GEMA Vakfı. 23 Mayıs 2017

Bodrum Mandalinasının Sürdürülebilirliği Çalıştayı. Bodrum Ticaret Odası, 22 Aralık 2017.

Aydın Valiliği, ADÜ Teknokent ve Aydın Ticaret Borsası tarafından düzenlenen “İncirin Tüm Sorunları ve Çözüm Önerileri” Çalıştayı kapsamında oluşturulan “Ayıklama Teknikleri ve Aflatoksin Analizleri” çalışma grubu.  3 Nisan 2019, Aydın.

Ulusal Tarım Gıda Birliği tarafından düzenlenen “Bütünsel Tarım Çözüm Platformu Arama Konferansı: Tarım Gıda Sisteminde Paradigma Değişimi ve Bütünsel Yönetim”. Karşıyaka Kpllektif Girişimcilik Merkezi, 24 Eylül 2022.

Eğitim Projeleri

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) başta olmak üzere; bir çok kamu/özel kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının eğitim faaliyetlerinde eğitmen olarak görev aldı ve eğitim çalışmalarına devam etmektedir...

Tarım Bakanlığı Hizmet içi Organik Tarım Eğitim Seminerleri (İzmir, Eskişehir, Altınoluk, Beypazarı, Mersin Seminerleri)

Ordu İli Mesudiye İlçesi Organik Tarım Semineri, Ağustos, 2004

Tahtalı Barajı Koruma Havzası Bahçe Bitkileri Tarımının Çevre Dostu Üretim Teknikleri ile Sürdürülmesi Projesi. Bölgesel Çevre Merkezi, REC-Türkiye destekli ST-0063 no lu proje

Bahçe Ürünlerinde Çevre Dostu İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve İş Olanağı Yaratılması için Ziraat Mühendislerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesine Yönelik Eğitim Projesi. AB destekli TR 0205.01/002/011 no lu proje

Karaburun ‘da İşsizliğin Azaltılması İçin Örnek İş Alanları Önerisi ve Eğitimi. Etkin İş Piyasası Önlemleri İçin Hibe Planı.

Organik Düşün, Organik Davran Projesi. AB Destekli Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Projesi

Organik Tarım Eğitim Semineri. Nisan, 2009. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği. Gökçeada.

Organik Tarım Eğitimi. Kırklareli - Kofçaz İlçe Tarım Müdürülüğü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği.

Sosyo-Ekonomik kalkınmada sürdürülebilir bir örnek: Yarımadada Organık Tarım Projesı. İzmir Kalkınma Ajansı destekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Projesi.

İyi Tarım Yüksek Gelir Eğitim Projesi. İzmir Kalkınma Ajansı destekli, Ege İhracatçı Birlikleri Projesi

Tarladan Sofraya İyi Tarım Projesi. İzmir Kalkınma Ajansı Destekli Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Projesi

Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarında Bir Örnek Köy: Karaağaç Projesi. İzmir Kalkınma Ajansı Tarım Ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı.

İyi Tarım Yüksek Bilgi ve Teknoloji Projesi. İzmir Kalkınma Ajansı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı.

Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları Eğitimi. Anadolu Etap - Agroacademy. 27-28 Mayıs 2015, Çanakkale.

Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları Eğitimi Anadolu Etap - Agroacademy. 25 Kasım 2015, Gönen-Balıkesir.

Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları Eğitimi Anadolu Etap - Agroacademy. 15 Ekim 2016, Adana.

Organic Olive Oil Production. 2015-1-TR01-KA202-022526. Teacher Training Workshop. ECOLIVE - Erasmus+ Strategic Partnerships Project. Chiaramonte Gulfi - ITALY. 5-10th September 2017.

İzmir İli Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Personeline ve Öğrencilerine Yönelik Organik Tarım Eğitimi Projesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında yürütülen proje.

Genç Çiftci Akademisi eğitim çalışmasında Örtüaltı Muz Yetiştiriciliği konusunda eğitim. Ziraat Bankası ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “17 Haziran – 5 Temmuz 2019.

Organik Meyve Yetiştiriciliği eğitimi. Millî Eğitim Bakanlığı, Azerbaycan Millî Eğitim Bakanlığı ve Ege Üniversitesi iş birliğiyle; EÜ Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), EÜ Ziraat Fakültesi ve Ödemiş Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlen Tarım Eğitimi Kurs programı. Kasım 2019.

Bahçeden Mutfağa Kaliteli Meyve Tüketimi konusunda eğitim. Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) sertifika eğitim programı, 23-24 Aralık 2019.

Tarım sistemleri: Onarıcı tarım, agroekoloji, organik tarım, iyi tarım ve Çok yıllık meyve ağaçlarında onarıcı tarım uygulamaları konularında eğitim. Onarıcı Tarım Teknikleri eğitimi. 31 Ekim-4 Kasım 2022. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği.

Organik Meyve Yetiştiriciliğinde Temel İlkeler eğitimi. Antalya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Organik Tarım Akademisi Eğitimleri. Mayıs - Temmuz, 2022.